Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Sabtu, 21 Disember 2013

KELAHIRAN BAYI SELEBRITI YANG MEWARNAI DUNIA HIBURAN 2013

21 Disember 2013

kelahiran bayi selebriti yang mewarnai dunia hiburan 2013

KUALA LUMPUR, 19 DIS 2013: Sepanjang tahun 2012, media hiburan tempatan dipenuhi dengan cerita perkahwinan artis. Oleh itu, bagi tahun 2013 pula, cerita industri hiburan tempatan dipenuhi dengan kisah comel artis bersalin.
Apa yang pasti, kelahiran bayi sulung Fasha Sandha merupakan kelahiran yang paling dinanti-nantikan. Malah, melihat dari laporan media yang diberikan, Fasha menerima paling banyak liputan media dari pengumuman mengandung sehinggalah hari dia melahirkan anak sulungnya itu.
Selain Fasha, kelahiran bayi sulung Irma Hasmie turut dinantI-nantikan peminatnya. Disebabkan itu jugalah, murai.com.my difahamkan Irma dan suaminya, Redza Syah telah membuat satu video dokumentari istimewa tentang anaknya itu.
Kelahiran bayi sulung Irma bernama Irfan itu lebih istimewa apabila pada tarikh tersebut pelakon Ayu Raudah turut melahirkan anak pertamanya yang diberi nama Qaiser. Jadi, tidak hairanlah nanti, tarikh 29 Mac merupakan tarikh istimewa buat Irma dan Ayu Raudah.
Jika bayi Fasha Sandha menjadi bayi yang dinantikan kelahirannya, anak sulung kepada pasangan Diana Danielle dan Farid Kamil boleh dikategorikan bayi yang menerima paling banyak kisah panas.
Sebelum dilahirkan ke dunia, berita gembira ini telah diselitkan berita kurang enak yang melibatkan Farid Kami dan ibu mertuanya. Bagaimanapun, selepas anak mereka bernama Muhamad bersalin, segalanya telah senyap dan Muhamad boleh dikategorikan sebagai penawar bagi kontroversi berkenaan.
Apapun, berita kelahiran anak kepada selebriti ini menjadi antara berita paling dikehendaki peminat industri seni hiburan tempatan. Malah, ramai yang suka melihat wajah comel anak-anak selebriti ini.
Berikut adalah senarai selebriti yang selamat melahirkan anak:
Memey Suhaiza & Norman Hakim (Anak Sulung)
Nama anak: Mohamed Darwisz Hakim
Tarikh lahir: 1 Februari 2013
Tempat lahir: Dewan Bersalin Muslimah Sunway Gombak
Waktu lahir: 9.55 malam
Akma AF3 & Farih Hamshi (Anak Sulung)
Nama anak: Awatif Husna Hamshi Bt Farih Hamshi
Tarikh lahir: 16 Julai 2013
Waktu lahir: 10.56 malam
Nurul Depp & Eric Depp (Anak Sulung)
Nama anak: Baby Z
Tarikh lahir: 3 Oktober 2013
Waktu lahir: 10.28 pagi
Ning Baizura & Omar Shariff Christopher Layon Dayton (Anak Sulung)
Nama anak: Ryan Sky Dalton
Tarikh lahir: 31 Januari
Waktu lahir: 3.06 pagi
Yasmin Hani & Shahrin Razali (Anak Sulung)
Nama anak: Noah Ismail Wong
Tarikh lahir: 12 November 2013
Tempat lahir: Pusat Perubatan Prince Court
Rebecca Nur Islam & Datuk Nor Azam Sulaiman (Anak Ketiga)
Nama anak: Nor Anggerik Renesmee
Tarikh lahir: 20 September 2013
Tempat lahir: Hospital Fleanegles, Ampang
Waktu lahir: 9.35 pagi
Irma Hasmie & Redza Syah Azmeer (Anak Sulung)
Nama anak: Redza Syah Irfhan
Tarikh lahir: 29 Mac 2013
Waktu lahir: 8.51 pagi
Cheryl Samad & Ng Ping Ho (anak sulung)
Nama anak: Stella
Tarikh lahir: 18 Oktober 2013

Ayu Raudah & Zaquan Adha (Anak Sulung)
Nama anak: Muhammad Aisy Qaiser
Tarikh lahir: 29 Mac 2013
Waktu lahir: 2.17 petang
Tempat lahir: Hospital Columbia, Johor Bahru

Diana Daniele & Farid Kamil (Anak Sulung)
Nama anak: Muhammad
Tarikh lahir: 2 Julai 2013
Tempat lahir: Sydney, Australia
waktu lahir: 4.30 petang
Natasha Hudson & Carleed Khaza
Nama anak: Naeema Kalila
Tarikh lahir: 22 April 2013
Waktu lahir: 5.45 petang 
Wawa Zainal & Ariel Zafril (Anak Sulung)
Nama anak: Ahmad Fakharuddin Attar
Tarikh lahir: 4 Ogos 2013
Tempat lahir: Roopi Medical Centre, Kuala Lumpur
Waktu lahir: 9.25 pgai
Fasha Sandha & Jejai- Rizal Ashram (Anak Sulung)
Nama anak: Putra Rayfal Ramli Rizal Ashram
Tarikh lahir: 15 April 2013
Waktu lahir: 9.21 pagi
Tempat lahir: Hospital Prince Court, Kuala Lumpur
Sharifah Sofia & Syed Ismail Syed Ibrahim Al-Ali (anak kedua)
Nama anak: Sharifah Ameera Syed Ismail
Tarikh lahir: 23 September 2013
Betty Banafe & Bruce Darghous (anak sulung)
Nama anak: Julia Claire
Tarikh lahir: 1 Disember 2013
Tempat lahir: Hospital Pakar Damansara
Nana Mahzan & Raqeem Brian (Anak kedua)
Nama anak: Aaqib
Tarikh lahir: 5 Disember 2013

Jumaat, 20 Disember 2013

Rita Rudaini Enggan Ambil Tahu Gosip Kahwin Aidil

21 Disember 2013

Rita Rudaini Enggan Ambil Tahu Gosip Kahwin Aidil

Umum tahu bahawa sebelum ini seorang gadis bernama Zarema Zainal pernah dikaitkan dengan pergolakan rumahtangga Rita Rudaini dan Aidil Zafuan.
Biarpun sebelum ini Zarema menafikan perkara tersebut, namun sebuah kenyataan oleh Aidil baru-baru ini telah menarik perhatian banyak pihak mengenai hubungan mereka berdua.
Ekoran daripada itu, Rita Rudaini yang ditemui semasa majlis pelancaran filem Balistik malam tadi ketika ditemubual menegaskan bahawa dia tidak mahu mengulas gosip perkahwinan bekas suaminya itu.
Mereka tak ada kena mengena dengan hidup saya, saya tak perlu tahu apa mereka nak lakukan dan saya tak nak komen.
Rita Rudaini Enggan Ambil Tahu Gosip Kahwin Aidil
Rita enggan ulas gosip kahwin bekas suaminya
Dalam perkembangan lain, Rita turut memberitahu kes tuntutan nafkah bagi anak-anaknya dengan pemain bola sepak itu masih belum selesai.
Menurut Rita, jumlah yang seharusnya dibayar oleh Aidil untuk dua orang cahaya matanya sebanyak RM5000 adalah wajar dan melebihi nafkah yang dituntut, berlainan dari apa yang dikatakan oleh Aidil.
RM5000 ini dikira sebagai diskaun daripada saya kerana hanya orang yang mempunyai anak saja tahu tentang perbelanjaan anak-anak. Nasib baik saya bekerja, dapatlah saya tampung hidup saya.
Sebelum ini masa saya dengan dia pun, saya yang uruskan makan pakai anak. Kalau nak cakap anak-anak dah besar tak payah minum susu, rasanya.. orang dewasa macam kita pun perlu minum susu untuk jaga kesihatan, kan?
Dalam pada itu, Rita menafikan dakwaan sesetengah pihak yang mengatakan dirinya mengutamakan kemewahan untuk anak-anaknya.
Kalau saya ajar anak saya hidup mewah, masa dia lahir saya dah beli kasut Gucci untuk dia. Saya membeli ikut kemampuan saya kerana mereka itu anak kandung saya. Selagi saya mampu, saya nak berikan yang terbaik untuk anak-anak saya.
Untuk pengetahuan, Rita dan Aidil pernah bernikah di Songkhla, Thailand pada 28 Februari 2008. Hasil perkahwinannya itu, mereka telah dikurniakan dua cahayamata, Airit Rayyan Rizqin, 5 dan Airit Rafqa Arjuna, 2.

RITA RUDAINI TEMPELAK DAKWAAN NAFKAH TIDAK MUNASABAH OLEH AIDIL ZAFUA

21 Disember 2013

rita rudaini tempelak dakwaan nafkah tidak munasabah oleh aidil zafuan

KUALA LUMPUR, 20 DIS 2013: Bekas pasangan selebriti popular iaitu Rita Rudaini dan pemain bola sepak Johor Darul Takzim, Aidil Zafuan yang telah disahkan berpisah pada September lalu nampaknya masih lagi dibelenggu kes tuntutan nafkah yang masih dalam perbincangan pihak mahkamah.
Rita Rudaini, 37, telah membuat tuntutan nafkah keatas dua cahaya mata yang dikurniakan sepanjang bergelar isteri kepada Aidil Zafuan sejak tahun 2008, yang mana kini berada di bawah jagaannya sejak daripada awal pergolakan rumahtangganya dengan Aidil.
Tuntutan bulanan yang dikemukan Rita berjumlah RM5,392 sebagai nafkah untuk Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna di mahkamah baru-baru ini khabarnya telah dipertikaikan oleh pihak Aidil. Dia malah menyifatkan tuntutan tersebut sebagai tidak munasabah namun ditempelak oleh Rita yang membalasnya dengan mempersoalkan tanggungjawab Aidil sebagai seorang bapa yang berkemampuan.
“Kalau dia (Aidil) nak pertikaikan tuntutan nafkah saya itu, dia patut tahu bahawa saya mintak nafkah tersebut bukan untuk saya tetapi untuk anak-anak dia. Saya telah bertolak ansur kerana saya sebagai penjaga tidak membuat sebarang tuntutan. Jumlah tersebut adalah untuk kedua-dua anaknya yang kini berada dalam jagaan saya.
“Untuk apa saya kemukakan angkah atau jumlah tuntutan yang tidak masuk akal kalau saya tahu dia tidak mampu. Dia berkemampuan dan saya tidak nampak sebarang situasi yang boleh dianggap tidak munasabah.
“Sudah semestinya ia meliputi semua perbelanjaan yang diperlukan oleh kedua anak-anak saya itu. Hanya orang yang mempunyai anak saja yang tahu dan faham tentang perbelanjaan anak-anak dan itu pun dah diskaun kerana saya punya mata pencarian sendiri,” bidas Rita mengenai kenyataan yang dikeluarkan bekas suaminya itu terhadap tuntutan nafkah anak oleh aktres berkenaan.
Dalam pada itu Rita Rudaini yang baru sahaja habis tempoh edah itu turut dihujani dengan pertanyaan dan diminta mengulas mengenai perkembangan bekas suaminya itu yang kini dilaporkan bakal mendirikan rumahtangga dengan teman wanitanya.
Namun begitu, Rita yang nyata tidak terkejut dengan berita itu enggan mengulas lanjut sebaliknya meminta supaya masyarakat menilai sendiri perkara tersebut.
Kisah perhubungan Aidil serta gadis bernama Zarema sudah lama diperkatakan dan disebut antara punca keretakan hubungan Aidil dan Rita. Berita perkahwinan itu sekali gus membuktikan bahawa khabar angin percintaan pasangan itu sememangnya benar.
Aidil dan Rita telah bernikah di Songkhla, Thailand pada 28 Februari 2008 tanpa pengetahuan keluarga pihak lelaki dikatakan mengalami masalah kerana tidak mendapat restu kedua ibu bapa kepada Aidil ZAfuan.

Rabu, 18 Disember 2013

'Tak Terkejut Aidil Nak Kahwin, Nafkah Anak Jangan Lupa' - Rita Rudaini

19 Disember 2013

Rita Rudaini
KUALA LUMPUR: Pelakon Rita Rudaini Mokhtar tidak terkejut mendengar berita bekas suaminya Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak yang bakal berkahwin dengan wanita dikenali sebagai Zarema Zainal.
Rita, 37, berkata, gosip mengenai perhubungan Aidil serta Zarema sudah lama diperkatakan sebelum dia bercerai dan berita perkahwinan itu sekali gus membuktikan bahawa khabar angin percintaan pasangan itu sememangnya benar.
"Saya memang dah jangka dia (Aidil) akan berkahwin dengan wanita itu (Zarema) dan tidak terkejut dengan berita perkahwinan mereka.
"Malah gosip jalinan cinta mereka sebelum ini sudah menunjukkan siapa diri Aidil yang sebenar," katanya.
Minggu lalu, sebuah portal melaporkan Aidil, 26, yang juga pemain bola sepak kebangsaan dan Zarema bakal mendirikan rumah tangga pada Mac tahun depan.
Perkara itu telah disahkan sendiri oleh Aidil yang mengaku terhadap khabar angin tersebut.
Aidil bersama wanita yang dikaitkan dengannya.
Tambah Rita, dia enggan mencampuri urusan perkahwinan pasangan berkenaan namun berharap agar Aidil tidak lupa memberikan nafkah kepada dua orang anaknya iaitu Airit Rayyan Rizqin, 4, dan Airit Qaqa Arjuna yang kini berusia kira-kira setahun.
"Sekarang ini saya telah membuat tuntutan nafkah sebanyak RM5,000 di mahkamah dan kes ini masih lagi belum selesai.
"Pelik juga bila dia bangkitkan tuntutan saya itu tidak munasabah. Bukankah wang itu untuk anak-anaknya juga?
"Biarlah dia nak kahwin dengan sesiapapun, yang penting kebajikan anak-anak tidak dilupakan. Kalau nak diikutkan, saya mampu menyara anak-anak tetapi saya tidak mahu dia mengabaikan tanggungjawabnya sebagai seorang bapa," tegasnya.
Rita dan Aidil telah sah bercerai talak satu pada 5 September lalu di Mahkamah Rendah Syariah Seremban, Negeri Sembilan.
Ikatan perkahwinan pasangan itu terlerai selepas mahkamah mengesahkan lafaz cerai yang dibuat oleh Aidil kepada Rita menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) pada 4 Ogos lepas.
Pasangan itu bernikah di Songkhla, Thailand pada 28 Februari 2008 tanpa pengetahuan keluarga pihak lelaki menyebabkan perkahwinan tersebut menimbulkan masalah.

Rita Rudaini Nafi Hasut Anak-Anak Benci Aidil

19 Disember 2013Rita Rudaini tampil menjawab tuduhan dan cakap-cakap orang yang mendakwa dia bertindak melampau apabila melakukan tuntutan nafkah sebanyak RM5392 daripada bekas suaminya, Mohamad Aidil Zafuan Abd Razak untuk dua orang anaknya, Airit Rayyan Rizqin dan Airit Rafqa Arjuna.

“Saya rasa tuduhan itu yang sebenarnya melampau. Mungkin mereka tidak pernah mempunyai anak ataupun tidak menjaga anak mereka. Saya memohon jumlah sebegitu untuk dua orang anak saya. Itu pun saya rasakan sikit kerana saya ada dua orang anak yang masing-masing sedang membesar,” ujar Rita memulakan bicara.

“Kalau ikutkan hati, saya enggan minta pada bekas suami kerana saya mampu. Tapi apabila difikirkan semula, saya perlu lakukan perkara tersebut kerana itu adalah hak anak-anak saya. Saya minta jumlah sebegitu pun kerana saya tahu dia mampu dan itu merupakan tanggungjawab dia sebagai ayah kepada anak-anaknya,” tutur heroin drama bersiri ‘Sehangat Asmara’ ini lagi.

Rita juga mengulas mengenai dakwaan sesetengah pihak yang menganggap Rita menghasut anak-anaknya untuk membenci ayah mereka.

“Tidak sama sekali. Dahulu semasa saya kecil, saya tidak mendapat kasih sayang seorang ayah kerana ayah saya menghilang. Sewaktu umur saya 17 tahun, saya berjumpa semula dengan ayah dan saya melayannya seperti biasa. Saya juga ada mengikutnya balik ke kampung dan sebagainya. Ibu saya tidak pernah ajar saya untuk membenci dan saya tidak akan buat perkara itu,” ujar Rita lagi ketika ditemui di Majlis Tayangan Filem Balistik di Cathay Cineleisure, Damansara pada Selasa.

Mengulas mengenai berita yang bekas suaminya bakal mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan bersama wanita yang pernah digosipkan dengan Aidil, Rita memberitahu, dia sudah menjangkakan perkara tersebut dan dia tidak berasa terkejut. dengan berita itu.

“Saya boleh jangka dan tidak terkejut. Saya tak perlu ulas lanjut, orang boleh tengok sendiri dan nilai. Saya enggan komen kerana saya tidak terlibat dan perkara itu tiada kaitan dengan saya,” jelas Rita lagi.

Rita yang kini masih solo belum lagi memikirkan soal pengganti. Jelas Rita, perkara tersebut tidak pernah terlintas di benak fikirannya. Apa yang penting baginya sekarang adalah untuk memikirkan bagaimanakah caranya untuk dia mencari rezeki dalam menyara anak-anaknya.

Dalam perkembangan lain, filem ‘Balistik’ lakonan Rita bersama Dato’ Rosyam Nor, Adi Putra, Zul Ariffin dan ramai lagi bakal menjengah pawagam seluruh negara bermula 9 Januari 2014.

Hanya Orang Punyai Anak Tahu & Faham Tentang Belanja Anak-Anak – Rita Rudaini

19 Disember 2013

Bab ini Abang Nara memang sokong Rita Rudaini. Selaku seorang ayah, Abang Nara memang terkedu juga dengan jumlah perbelanjaan yang ditelan untuk membesarkan anak. Semuanya mahal belaka. Pampers, susu, ubat, baju dan alatan untuk anak bukannya murah. Secara jujur, nafkah sebanyak RM5,000 yang diminta oleh Rita terhadap Aidil adalah satu angka yang munasabah.
anak rita rudaini
Bercakap kepada MalaysianDigest, Rita memaklumkan jumlah tuntutan yang dimintanya sudah ada diskaun. Kata Rita:-
Hanya orang yang mempunyai anak saja yang tahu dan faham tentang perbelanjaan anak-anak. Itupun saya dah bagi diskaun pada dia. Dan nasib baik saya bekerja. Masa saya dengan dia pun, saya yang uruskan hal anak-anak.
Lebih-lebih lagi dengan kos hidup di zaman sekarang. Kalau nak cakap, anak-anak dah besar tak payah lagi minum susu. Rasanya… orang dewasa macam kita pun, kena minum susu sampai tua, kan?
Saya tak pernah ajar anak-anak saya hidup mewah. Saya mampu untuk berikan semua tu kerana mereka anak kandung bukan anak tiri saya. Selagi saya mampu, saya akan berikan yang terbaik untuk anak-anak saya
anak rita rudaini
Semua ibu bapa mahukan yang terbaik untuk anak mereka. Rasanya Rita tidak akan minta nafkah yang melampau sekiranya bekas suaminya tidak mampu untuk menunaikannya. Lagipun memang tanggungjawab seorang ayah untuk menyediakan perbelanjaan anak-anaknya. Kalau betul tak mampu, Aidil harus duduk berbincang dengan bekas isterinya kerana ini melibatkan masa depan anak-anaknya juga.

Setia Hujung Nyawa, KL Gangster 2, Izzue Islam Paling Popular Sepanjang 2013

18 Disember 2013Senarai carian paling popular di Google sepanjang 2013 telah dikeluarkan dan kami berminat untuk paparkan beberapa kata kunci yang mempunyai kaitan dengan dunia hiburan — lebih lebih lagi ini memberikan gambar apakah yang peminat cari & mahu lihat sepajang tahun lalu.
Dari senarai yang dikeluarkan kita semua dapat melihat yang drama bersiri popular di TV3, Setia Hujung Nyawa muncul sebagai kata kunci paling popular untuk Malaysian TV Series selain muncul popular dalam Trending Searches sepanjang 2013.
Pelakon juga anggota kumpulan Forteen, Izzue Islam pula menjadi selebriti paling dicari dan menduduki tangga teratas senarai Trending Malaysian Celebrities diikuti oleh Emma Maembong, Sharifah Sakinah, Nelydia Senrose dan Ashraf Muslim.
Filem kontroversi, KL Gangster 2 berjaya menduduki takhta teratas senarai Trending Malaysian Movies mungkin kerana ramai mencari pautan untuk memuat turun filem ini secara tidak sah atau sekadar mahu tahu apa cerita disebalik kebocoran awal filem itu. Heh.
Sedikit menyedihkan buat industri muzik tempatan apabila lagu Indonesia dan luar negara lain mendominasi senarai Trending Songs yang mana hanya satu lagu tempatan berada dalam senarai iaitu Hanya Aku oleh Hyper Act.
Berikut merupakan senarai penuh untuk rujukan anda dan anda boleh ke laman rasmi Google Zeitgiest 2013 untuk maklumat lanjut. Search on!
Trending Searches
1. Lahad Datu
2. SKMM
3. Keputusan PRU13
4. Setia Hujung Nyawa
5. Gwiyomi
6. Teduhan Kasih
7. Malindo Air
8. WeChat
9. The Conjuring
10. Cinta Jannah
Trending Malaysian Celebrities
1. Izzue Islam
2. Emma Maembong
3. Sharifah Sakinah
4. Nelydia Senrose
5. Ashraf Muslim
6. Fizz Fairuz
7. Afiq Muiz
8. Adi Putra
9. Fiza Elite
10. Amar Asyraf
Malaysian TV Series
1. Setia Hujung Nyawa
2. Teduhan Kasih
3. Cinta Jannah
4. Adam dan Hawa
5. Sehangat Asmara
6. Kampung Girl
7. Cinta Jangan Pergi
8. Sedetik Cinta
9. Asmara Luna
10. Dahlia
Trending Malaysian Movies
1. KL Gangster 2
2. Highland Tower
3. Psiko Pencuri Hati
4. Vikingdom
5. Juvana
6. Bikers Kental
7. Adnan Sempit 3
8. KL Zombie
9. Langgar
10. Gangster Celop
Trending Movies
1. The Conjuring
2. Despicable Me 2
3. Pacific Rim
4. Man of Steel
5. KL Gangster 2
6. Iron Man 3
7. Insidious 2
8. Highland Tower
9. Singam 2
10. After Earth
Trending Songs
1. Gwiyomi
2. Harlem Shake
3. Gangnam Style
4. Putih Putih Melati
5. Sandiwara Cinta
6. Gentleman
7. Wrecking Ball
8. Aku Yang Dulu
9. Banana Song
10. Hanya Aku

Rita Rudaini: Nafkah Anak Yang Dituntut Sudah Termasuk Diskaun

18 Disember 2013Sebelum ini Aidil Zafuan memberikan kenyataan di mahkamah yang mana jumlah wang bulanan RM5,392 yang dituntut Rita Rudaini sebagai tidak munasabah termasuk beberapa perkara dalam perbelanjaan yang sudah tidak relevan lagi.
Menjawab kenyataan Aidil Zafuan itu, Rita Rudaini berkata jumlah tersebut adalah munasabah dan relevan selain bekas suaminya patut bersyukur kerana jumlah tuntutan itu sudah termasuk diskaun selain dirinya yang masih bekerja mencari nafkah.
“Hanya orang yang mempunyai anak saja yang tahu dan faham tentang perbelanjaan anak-anak. Itupun saya dah bagi diskaun pada dia. Dan nasib baik saya bekerja”
“Masa saya dengan dia pun, saya yang uruskan hal anak. Lebih-lebih lagi dengan kos hidup di zaman sekarang. Kalau nak cakap, anak-anak sudah besar tidak perlu lagi minum susu. Rasanya orang dewasa macam kita pun, kena minum susu sampai tua, kan,” jelasnya.
Walaupun kehidupan Rita Rudaini & anak anak kini nampak mewah, pelakon ini berkata beliau tidak pernah mengajar kedua dua anaknya ke arah kehidupan sebegitu dan apa yang dibelanjakan adalah kerana beliau mampu.
“Saya tak pernah ajar anak-anak saya hidup mewah. Saya mampu untuk berikan semua itu kerana mereka anak kandung bukan anak tiri saya. Selagi saya mampu, saya akan berikan yang terbaik untuk anak-anak saya,” tambahnya lagi.
Rita Rudaini turut berkata yang beliau tidak peduli dan tidak mahu ambil tahu akan gossip yang mengatakan Aidil Zafuan bakal berkahwin tidak lama lagi.
“Mereka tidak ada kena mengena dengan saya dan saya tak perlu ambil tahu,” ujarnya ringkas.
Rita Rudaini be like …

Selasa, 17 Disember 2013

BEKAS SUAMI BAKAL BERKAHWIN, RITA RUDAINI ENGGAN ULAS LANJUT

18 Disember 2013

bekas suami bakal berkahwin rita rudaini enggan ulas lanjut

KUALA LUMPUR, 18 DIS 2013: Berita mengenai bekas suami kepada aktres sensasi Rita Rudaini iaitu pemain bola sepak kebangsaan berstatus selebriti, Aidil Zafuan yang bakal mendirikan rumahtangga tidak lama lagi boleh dikatakan mengejutkan ramai juga pihak.
Namun pada diri Rita atau nama penuhnya Rita Rudaini Mokhtar, 35, ketika diminta mengulas mengenai perkara tersebut dia memohon untuk tidak memberikan sebarang ulasan mengenai perkahwinan bekas suaminya itu.
Dia yang juga baru sahaja habis edah pada November lalu cuma berkata bahawa dia tidak terkejut mengenai perkara itu, tetapi dia tidak perlu mengaitkan lagi namanya dengan bekas suaminya itu.
“Saya tidak mahu komen mengenai perkara itu (kahwin) atau apa yang berkaitan. Biarlah orang dan masyarakat yang menilai apa yang berlaku. Kalau dahulu ketika masih suami isteri ada cerita dan gosip (bercinta) orang ingat saya yang jahat.
“Segala apa yang dinafikan itu kini dah jelas dan saya harap anda sebagai masyarakat dapat menilai sendiri segala yang berlaku ini,”jawab Rita ringkas mengenai perkahwinan bekas suaminya itu.
Aidil dijangka akan menamatkan zaman dudanya pada bulan Mac tahun hadapan. Bakal isterinya ialah tidak lain tidak bukan wanita yang digosipkan sebagai kekasihnya sebelum ini iaitu Zarema Zainal.
Pasangan ini disahkan bercerai pada 5 Spetember lalu di Mahkamah Rendah Syariah Seremban setelah sekian lama tertangguha. Ini berikutan tindakan mahkamah mensabitkan lafaz cerai luar mahkamah yang dibuat Aidil yang telah menghantar satu SMS kepada Rita pada 4 Ogos 2013 juga bersamaan 27 Ramadan mengikut kalendar Islam yang menyatakan dia menceraikan Rita dengan talak satu.
Pasangan ini bernikah di Songkhla, Thailand pada 28 Februari 2008 tanpa pengetahuan keluarga pihak lelaki. Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua orang anak iaitu Airit Rayyan Rizqin 4, dan Airit Qaqa Arjuna yang kini berusia setahun.

SHILA AMZAH ARTIS PALING KONTROVERSI SEPANJANG 2013

17 Disember 2013

shila amzah artis paling kontroversi  sepanjang 2013

KUALA LUMPUR, 16 DIS 2013: Kontroversi tidak pernah lekang dalam dunia hiburan, malah tahun demi tahun ada sahaja cerita sensasi yang tidak dapat dielak selebriti tanah air khususnya.
Termasuklah, tahun 2013 ini telah menyaksikan pelbagai gosip dan cerita-cerita sensasi melingkari diari kehidupan golongan selebriti tanah air.
Sebagai penutup tirai penghujung tahun ini, murai.com.my ingin membawa pembaca semua menyingkap sorotan gosip dan kontroversi yang melanda artis masa kini.
Bukan mahu membuka pekung di dada sebaliknya sebagai renungan bersama, agar segala peristiwa pahit manis yang pernah melanda sebahagian artis ini dapat menjadi renungan kita bersama.
Pada waktu yang sama memberikan kemeriahan kepada industri hiburan tanah air serta menjadi lipatan sejarah yang tidak mungkin dapat kita lupakan, walaupun 2013 semakin jauh kita tinggalkan.
1. Kisah Putus Cinta Shila Amzah & Sharnaaz Ahmad Jadi Tumpuan
• Hubungan cinta penyanyi, Shila Amzah dan pelakon, Sharnaaz Ahmad telah terjalin sejak tahun lalu. Namun pada awal tahun ini, hubungan cinta mereka seolah-olah sedang dilanda masalah.
• Cerita bermula apabila Sharnaaz dikatakan mengetepikan ibu bapa Shila kerana berkeras untuk melamar teman wanitanya itu walaupun dihalang ibu dan bapa Shila yang takut lamaran itu akan mengganggu perjalanan karier seni Shila.
• Menurut ND Lala, tindakan Sharnaaz secara terbuka mengumumkan Shila sebagai bakal isterinya adalah sangat memalukan dan soal kahwin bukanlah hal kecil yang boleh dipandang remeh.
• Hubungan mereka selepas itu seakan-akan retak menanti belah apabila ND Lala seolah-oleh tidak merestui hubungan mereka dan akhirnya menyebabkan pergaduhan besar diantara mereka berdua.
• Atas sikap tidak mahu menimbulkan permasalahan yang berlarutan maka Shila mengeluarkan satu kenyataan rasmi tentang hal ini bagi meredakan seketika persepsi terhadap mereka.
• Shila kemudian dikatakan lari dari rumah menimbulkan kerisauan ramai apabila mendedahkan tidak lagi bersama keluarga kerana ingin mencari ketenangan.
• Ini sekaligus menyebabkan ramai yang menyangka dia telah melarikan diri dari rumah. Lebih-lebih lagi bila ND Lala membuat laporan polis berhubung kehilangannya sejak seminggu lalu.
• Tetapi sehari sebelum Shila dijadualkan membuat persembahan di Rumah Terbuka Tahun Baru Cina di Pulau Pinang pada 11 Februari, pihak polis mengesahkan dia telah ditemui semula di Kemaman, Terengganu beberapa jam selepas laporan tu dibuat. Berita itu disampaikan ND Lala sendiri.
• Melalui Twitternya, Shila menjelaskan dia bukannya melarikan diri, hanya inginkan "a peace of mind away from all these people”
• Shila menggemparkan hiburan tanah air apabila muncul dengan video meminta maaf kepada yang telah bimbangkan dirinya termasuk ibu bapanya. Sambil menangis dan mata bengkak dia menyanyikan lagu Ombak Rindu
• Hubungan mereka akhirnya putus juga apabila masing-masing membuat keputusan untuk membawa haluan masing-masing
2. Hubungan Teman Tapi Mesra Shila Amzah & Johan As’ari Bawa Padah!
• Selepas kisah cinta penyanyi, Shila Amzah dan pelakon, Sharnaaz Ahmad berakhir dan reda, Shila dilihat mula rapat dengan pelakon, Johan As’ari bermula pada Syawal lalu
• Shila kerap berkongsi gambarnya bersama Johan di Instagram dan menunjukkan mereka begitu intim dan sering berkeluar bersama.
• Lebih mengukuhkan gosip mengatakan mereka ketika itu sedang bercinta, keluarga kedua-dua belah pihak seakan-akan merestui hubungan mereka kerana keluarga mereka sudah menjalinkan hubungan baik agak lama.
• Namun, apabila ditanya pihak media sejauh mana hubungan mereka , masing-masing menafikan sedang menjalinkan hubungan cinta tetapi akui berkawan rapat.
• Sejak dari itu, Shila dan Johan sering kelihatan bersama di mana-mana acara hiburan. Malah Shila semakin rancak memuat naik gambar-gamabr mereka bersama dengan kata-kata berbaur cinta.
• Sedang asyik hubungan mereka diperkatakan, pada penghujung November lalu Johan membuat kejutan apabila mengakui sudah melamar Lana Nordin sebagai isterinya dan akui sedang bercinta selepas tiga hari keluar bersama.
• Shila seolah-olah menerima tamparan hebat dengan berita pengakuan Johan itu dan sejak itu Shila telah membuang gambar-gambarnya bersama Johan.
• Malah, Shila juga telah meluahkan rasa tidak puas hatinya di Twitter dan Instagram. Kata-katanya seperti ditujukan kepada Johan dan akui telah tertipu dengan sikap Johan.
• Johan juga akui Shila telah ‘Blocked’ dirinya dari akaun Instagram selepas Johan akui kini telah menjalinkan hubungan cinta dengan Lana.
3. Johan As’ari Melamar Lana Nordin Selepas 3 Hari Berkenalan
• Tiada angin tiada ribut pelakon, Johan As’ari membuat pengakuan dia kini menjalinkan hubungan cinta dengan pelakon, Lana Nordin dan telah melamar pelakon wanita itu sebagai isteri selepas 3 hari berturut-turut keluar bersama.
• Pengakuan Johan itu nampaknya telah menimbulkan cerita negatif yang kononnya Lana telah menggunakan ilmu hitam untuk memikat Johan. Namun perkara itu telah dinafikan oleh Lana.
• Malah, ada cerita timbul hubungan mereka tidak direstui oleh ibu Johan dan Lana sedang berusaha untuk berubah menjadi muslimah yang lebih baik bagi memikat hati ibu Johan.
• Johan memberi syarat supaya Lana tidak lagi memakai skirt pendek selepas ini.
• Tindakan Lana yang berusaha untuk berubah bagi demi Johan telah dikecam peminat.
• Namun Lana bersyukur kerana dia ditemukan dengan kekasih yang diyakini boleh membimbingnya di dunia dan akhirat.
4. Aeril Zafrel & Wawa Zainal Diketahui Dah Berkahwin Selepas Menimang Cahaya Mata
• Pada Oktober lalu, gempar apabila sebuah akhbar melaporkan kononnya pelakon Aeril Zafrel atau nama sebenarnya Suhairil Suhari, 25, dan Wawa Zainal,22, sebenarnya sudah bernikah pada 4 Februari lalu.
• Hasil perkahwinan itu mereka dikatakan telah mendapat anak pada 24 Ogos lalu yang diberi nama Ahmad Fakharuddin Attar.
• Terdahulu, desas-desus tentang hubungan rapat mereka telah terdengar namun dinafikan Aeril dengan memberitahu hubungan baik tersebut hanya sebagai rakan artis semata-mata.
• Namun, pada 11 Oktober lalu, pelakon Aeril Zafrel akhirnya tampil dalam sidang media mengaku hubungannya dengan aktres Wawa Zainal selama ini bukanlah teman biasa tetapi mereka sebenarnya adalah suami-isteri.
• Aeril berkata, dia dan Wawa telah bernikah pada 25 Februari 2012 secara rahsia tanpa dihebohkan kepada pihak media.
• Aeril mengaku mereka bernikah sebanyak dua kali iaitu pada kali kedua , 4 Februari lalu, hampir setahun selepas pernikahan pertama.
• Katanya, pernikahan kali pertama dibuat tanpa didaftarkan dengan pejabat agama tetapi terpaksa melangsungkan akad nikah kali kedua sebagai menghormati permintaan keluarga perempuan sebelum ia didaftarkan secara rasmi.
• Beberapa hari selepas itu sebuah akhbar menampilkan bekas kekasih Wawa yang pernah menjadi tunangannya membuat pengakuan Wawa tidak pernah memutuskan pertunangan mereka sehingga dia mengetahui mengenai perkahwinanya.
• Belum lagi reda isu perkahwinan senyap-senyapnya itu, Aeril didakwa pula pernah berkahwin dengan Ummi Nazeera sebelum kontroversi perkahwinannya dengan Wawa Zainal terbongkar pada Oktober lalu.
• Satu laporan akhbar mendakwa Aeril pernah berkawan baik dengan Ummi dan meminati lakonan wanita itu.
• Aeril bagaimana pun kesal dengan tuduhan tersebut dan menganggap ia sebagai satu serangan peribadi.
5. Fizz Fairuz Tunang Dengan Isteri Orang
• Tiada angin tiada ribu, pada awal Februari lalu, Fizz Fairuz mengejutkan industri hiburan apabila beberapa keping gambar dia di dalam majlis pertunangan dengan seorang wanita yang bernama Azlyn Massiela.
• Almy Nadia yang tidak tahu menahu mengenai hal itu dan terkejut
• Seminggu selepas itu, Fizz membuat pengakuan dia bertunang dengan isteri orang tanpa pengetahuannya dan telah memutuskan pertunangan itu.
• Azlyn dilaporkan adalah isteri kedua kepada seorang usahawan berusia 40′an dan mereka bernikah di Thailand beberapa tahun yang lalu.
• Fizz Fairuz juga tidak menolak kemungkinan semua yang terjadi ketika ini merupakan buatan orang & Almy Nadia sendiri pernah menasihatkan beliau untuk berubat secara alternatif.
• Beberapa bulan kemudian, hubungan Fizz dan Almy kembali intim dan mereka dikatakan menjalinkan hubungan cinta semula.
• Namun tidak lama selepas itu, Almy Nadia telah memuat naik satu status yang menunjukkan dia seolah-olah ditipu oleh seseorang.
• Status itu tersebar luas dan telah menimbulkan spekulasi bahawa status itu merujuk kepada Fizz Fairuz yang khabarnya masih belum masuk merisik Almy seperti yang dijanjikan.
• Terbaru, Fizz akui tidak mengetahui maksud sebenar status itu tapi mengesahkan bakal menikahi Almy pada pertengahan tahun hadapan.
6. Diana Danielle Didakwa Hamil Anak Luar Nikah Farid Kamil
• Keputusan Diana Danille dan Farid Kamil yang ambil masa untuk bernikah dalam masa yang terlalu singkat menimbulkan cerita yang kurang enak.
• Gosip timbul yang mengatakan, Diana sudah hamil terlebih dahulu dan tindakan bernikah itu dilakukan untuk menutupkan aib mereka berdua.
• Berita kehamilan Diana selepas 16 hari nikah diijabkabulkan pada 7 November 2012, nampaknya telah menyokong gosip yang bertebaran
• Diana juga dikatakan seolah-oleh melarikan diri selepas isu hamil itu kerana dia dikatakan sudah mengambil keputusan untuk menyambung pengajian di Australia
• Lebih mengukuhkan gosip itu apabila selepas peminat pelakon Diana Danielle dikejutkan dengan berita bahawa beliau telahpun selamat melahirkan seorang bayi lelaki lebih awal pad Mei lalu di sebuah hospital berhampiran dengan kediamannya di Sydney, Australia.
• Namun spekulasi berkenaan telah dibetulkan pada 11 Jun dengan kenyataan pihak pengurusan Metrowealth bahawa tuduhan tersebut adalah tidak berasas kerana isteri kepada pengarah filem Farid Kamil itu hanya akan melahirkan pada akhir Julai atau awal Ogos.
• Khabar angin ini tercetus apabila Farid Kamil memuat naik gambarnya sedang mencium seorang bayi di laman sosial Instagram dan Facebook.
• Namun ia dijelaskan apabila adik kepada Farid Kamil, Fadzil Zahari juga memuat naik bayi gambarnya bersama bayi yang sama di laman Instagramnya. Farid Kamil kemudian menjelaskan bahawa bayi tersebut adalah anak kepada adik lelaki beliau yang telah dilahirkan pada 11 Mei lalu.
7. Rozita Che Wan & Zain Saidin
• Gempar apabila ada seseorang di laman sosial Facebook bernama profil Awek Comel memuat naik sekeping foto baju dalam berwarna merah yang didakwa milik Rozita Che Wan untuk dijual. Baju dalam itu dipercayai dikutip selepas penggambaran drama oleh pihak belakang tabir. Namun Che Ta telah menafikan bra itu miliknya
• Che Ta pernah dilabel sebagai selebriti yang sering menggayakan pakaian sendat. Malah Che Ta akui dia sengaja berpakaian kekat supaya senang hendak monitor sama ada berat badannya sudah naik atau tidak.
• Setelah disahkan bercinta dan ingin berkahwin dengan Zain Saidin, mereka berhadapan dengan dugaan apabila Zain didatangi individu yang membuka aib serta menceritakan keburukan Che Ta supaya hubungan mereka berantakan.
• Pasangan ini kemudian mengadakan majlis merisik yang gah dan mewah di Hotel Carcosa Negara. Majlis itu telah dikecam oleh orang ramai kerana berpendapat ianya patut diadakan secara sederhana di antara keluarga sahaja.
• Meksipun masih merahsiakan tarikh majlis perkahwinan, Che Ta dan Zain dengarnya sudah ke London dan berhabis wang sehingga RM200 000 untuk barang hantaran masing-masing
• Bukan setakat itu sahaja pasangan ini turut ke Paris dan Bali untuk merakamkan gambar pra-perkahwinan mereka yang dianggap seperti menunjuk-nunjuk.
• Setelah pelbagai spekulis mengenai tarikh perkahwinan mereka timbul, pasangan ini akkhirnya mengadakan sidang media mengumumkan mereka bakal berkahwin pada 11 Disember 2013.
• Lebih gah lagi, perkahwinan mereka disifatkan antar yang termahal kerana ditaja sebanyak RM13 Juta untuk majlis nikah dan perkahwinan.
• Perkahwinan yang menelan belanja itu telah dikecam oleh seorang ustazah dalam sebuah akhbar yang menyifatkan ianya berdosa kerana bersikap menunjuk-nunjuk dengan perkahwinan yang meriah dan gambar pra-perkahwiann yang seksi.
8. Rita Rudaini Diceraikan Sehari Sebelum Raya
• Setelah sekian lama perkahwinan mereka tergantung dan naik turun mahkamah, pemain pertahanan Bola Sepak Johor Darul Takzim, Mohd Aidil Zafuan Abd Radzak akhirnya menceraikan dramatis, Rita Rudaini dengan talak satu hanya melalui khidmat pesanan ringkas (SMS)
• Aidil dilaporkan membuat keputusan itu selepas dia dikatakan bengang dengan tindakan Rita berhubung artikel 'Rita bengang skandal terbaru Aidil yang telah disiarkan dalam ruangan pojok Desas-Desus terbitan B*POP yang memburukkan dirinya.
9. Sharifah Sakinah Bra Merah
• Kontroversi video Bra Merah bermula apabila Sharifah Sakinah memuat naik video menerusi laman sosial Keek milik akuan Anzalna yang berbaur agak lucah.
• Antara kata-kata yang dikeluarkan oleh Sharifah dalam rakaman video itu adalah berbunyi berikut, "Hai, Saya Siti Nurhaliza, Selamat membeli belah di Jusco. Hai saya Sharifah Sakinah, saya hack telefon Anzalna sebab nak populariti yang tinggi. Hari ini saya pakai lipstik merah, spender merah dan bra merah. Tak sabar nak tunggu orang kutuk,”katanya.
• Videonya itu tersebar luas di laman sesawang dan mendapat kritikan negatif daripada ramai pihak termasuk orang luar dan media terutamanya.
• Pelakon Sharifah Sakinah kemudian meminta maaf di atas penyebaran video
• Dato’ Siti Nurhaliza yang diminta mengulas mengenai video itu berkata "Saya menganggap rakaman itu imaginasi dia sahaja. Tidak mengapa lah. Budak muda kan, mungkin tengah seronok, "jelasnya.
10. Shah Jaszle Kena Tangkap Khalwat
• Pada 17 Mei 2013 dunia hiburan digemparkan dengan berita pelakon, Shah Jaszle ditangkap khalwat oleh sepasukan pegawai Bahagian Penguatkuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) di sebuah unit Apartment Taman Sri Subang, Subang Jaya, jam 3.30 pagi.
• Shah Jaszle yang ketika itu merupakan tunang kepada seorang pelajar kedoktoran, Hazwani bagaimanapun tidak mengakui kesalahannya
• Meskipun Hazwani akui dia masih percayakan Shah Jaszle , namun keluarganya bertindak untuk memutuskan pertunangan mereka
• Selepas Shah Jaszle akui dirinya telah diperangkap, pasangan berkhalwatnya, Farah tampil membongkar bahawa mereka sebenarnya sudah beberapa bulan menjalinkan hubungan cinta
• Shah Jaszle yang tidak berpuas hati dengan kenyataan Farah itu menyerang wanita itu di tempat kerana iaitu sebuah bank
• Beberapa bulan selepas itu, Shah Jaszle mengesahkan bahawa keluarga Redzwani telah menerimanya kembali dan berharap agar hubungan mereka dapat disatukan semula.
• Kes khalwat Shah Jaszle dibawa ke mahkamah dan ketika perbicaraan dia akui tidak bersalah.
11. Gambar Bogel Adi Putra
• Seorang ahli perniagaan dari Johor telah membuat laporan polis mendakwa pelakon popular Adi Putra telah bertukar gambar lucah dan berbalas mesej dengan isterinya yang berusia 30 tahun walaupun baru seminggu berkenalan.
• Pelakon dan wanita itu didakwa mengaku berbalas mesej dan menghantar gambar lucah sejak 29 Julai hingga 5 Ogos lalu dengan alasan 'suka-suka' dan tidak pernah bertemu sebelum ini.
• Adi Putra bagaimana pun menafikan dakwaan itu dan turut membuat laporan polis mendakwa dia telah diugut oleh seorang lelaki yang mengaku suami peminat wanitanya.
• Kini kes tersebut telah pun selesai dan Adi Putra telah pun membuat satu lagi sidang media dengan menyifatkan kes tersebut sebagai ‘no further action’. Namun, usahawan beserta isterinya turut membuat siding media pada keesokan harinya untuk memaklumkan bahawa mereka masih mahu membuka kes tersebut.
12. Abby Abadi Kahwin Lelaki Muda
• Meskipun sudah lama sunyi dari industri seni tanah air, namun kisah hidup pelakon, Abby Abadi, 38, ini masih diikuti dan beliau telah menggemparkan industri hiburan apabila dia mendedahkan telah berkahwin dengan jejaka yang lebih muda 12 tahun daripadanya.
• Mereka bernikah pada 9 Julai lalu iaitu sehari sebelum menjelangnya Ramadan.
• Abby menyifatkan perkahwinannya dengan suaminya, Farhan, 24, yang menjalankan perniagaan sendiri, adalah jodoh yang tidak disangka selepas hanya dua minggu berkenalan.
• Abby mendedahkan dia dan suami bernikah di selatan , Thailand.
• Pasangan ini kemudian mengadakan resepsi perkahwinan mereka pada 31 Ogos dan majlis di pihak lelaki pula akan diadakan seminggu selepas itu.
13. Amy Search Diisytihar Muflis
• Pada Septmber 2013, kecoh apabila sebuah blog menyebarkan salinan surat pengisytiharaan muflis yang turut dilengkapi nama penuh penyanyi rock lagenda, Amy iaitu Suhaimi A Rahman, bersama nombor kad pengenalannya.
• Vokalis kumpulan Search, Amy Search itu dipercayai gagal untuk menyelesaikan sejumlah hutang yang dipinjamnya bagi menjayakan konsert jelajah kumpulan Search sekitar 2009. Justeru, perkara tersebut telah dibawa ke mahkamah dan keputusan yang dikeluarkan telah menyebabkan Amy muflis.
• Setelah sekian lama mendiamkan diri, akhirnya pada 20 November lalu penyanyi lagenda rock negara, Amy Search atau nama sebenarnya, Suhaimi Abdul Rahman, 55, tampil untuk mengesahkan mengenai kesahihan kontroversi tersebut.
• Amy Search mendedahkan dia jatuh muflis setelah dianiaya oleh sahabatnya sendiri. Namun tidak dapat mengulas lanjut kerana sudah menyerahkan kes itu kepada mahkamah untuk tindakan seterusnya.
14. Nora Danish & Nadeem Nazri
• Seperti yang semua sedia maklum, pelakon Nora Danish antara selebriti yang aktif menggunakan akaun laman sosial Instagram miliknya. Apa jua yang dlikukan bersama orang di sekelilingnya pasti dikongsi.
• Namun, pawa awal tahun ini, Nora telah berkongsi beberapa gambarnya dengan anak kepada Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamad Nazri Abdul Aziz yang dilihat sangat intim dan tak ubah seperti pasangan bercinta.
• Nora Danish bagaimana pun apabila ditemu bual media hanya mengakui sedang berkawan rapat dengan anak kepada seorang menteri iaitu Nadeem atau Muhammad Nadem Nazri.
• Sejak daripada itu, Nora sangat terbuka berkongsi gambar-gambarnya bersama jekaka itu. Malah mereka kelihatan kerap berjumpa dan ke rumah Nora bersama keluarga Nora yang lain.
• Meskipun masih memberi jawapan yang sama iaitu hubungan mereka hanya sekadar rakan rapat namun apa yang digambarkan di dalam laman Instagram adalah sebaliknya.
• Malah, timbul gosip kononnya Nadeem telah menghadiahkan sebuah rumah bunglow dan sebiji kereta Ferrari kepada Nora Danish tanda lamabang cintanya.
• Tidak cukup dengan itu mereka kerap bercuti bersama iaitu ke Indonesia dank e beberapa negara Eropah.
• Nadeem juga pernah turut mengikut Nora ke kampong neneknya di Myanmar.
• Meskipun hubungan mereka seperti tiada rahsia lagi, namun Nora masih akui belum bersedia untuk mendirikan rumahtangga.
15. Pekin Ibrahim Dakwa Uqasha Senrose Main Kayu Tiga Dengan Sharnaaz Ahmad
• Kecoh apabila tiba-tiba pelakon, Pekin mengesahkan hubungan cinta dan pertunangannya dengan Uqasha Senrose sduah berkhir disebabkan orang ketiga.
• Gosip mula berterbangan selepas itu apabila mendakwa Sharnaaz Ahmad adalah orang ketiga yang menjadi punca keretakan hubungan mereka.
• Namun, cerita itu reda sebentar apabila Pekin tampil membuat kenyataan bahawa silap memberi kenyataan sebelum ini dan hubungan dan pertunangan mereka tidak pernah putus.
• Sharnaaz juga walaubagaimana pun menafikan cerita kononnya dia menjalinkan hubungan istimewa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...