Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Rabu, 20 Februari 2013

Mat Yo penyelamat maruah Johor DT

20 Februari 2013


Johor Bahru: Jaringan Norshahrul Idlan Talaha pada penghujung perlawanan menjadi penyelamat buat Johor Darul Takzim yang terpaksa berpuas hati seri 2-2 dengan LionsXII pada saingan Liga Super di Stadium Larkin, malam tadi.
Bagaimanapun tuan rumah yang terlebih dulu tersentak dengan gol awal pada minit ketiga akibat kelekaan pemain pertahanan Harimau Selatan yang gagal menutup ruang apabila percubaan kapten LionsXII, Shahril Ishak membuka peluang buat Harris Harun menyambar bola sebelum merembat kencang bagi menewaskan penjaga gol, Zamir Selamat.

Peluang terbaik Harimau Selatan menyamakan jaringan hadir pada minit kesembilan namun bola sepakan kapten Safiq Rahim mengecewakan apabila sekadar melambung tinggi ketika Daniel Guiza tampak lebih bersedia mengambil sepakan itu.
Bagaimanapun usaha berterusan skuad Harimau Selatan membuahkan hasil pada minit ke-12. Nurul Azwan Roya mengelirukan benteng pertahanan LionsXII apabila melintangkan bola tepat kepada Simone Del Nero untuk menanduk bola menewaskan penjaga gol, Izwan Mahbud.

Serangan bertali arus skuad Harimau Selatan hampir menambah jaringan pada minit ke-26 selepas umpanan Nurul Azwan kepada Guiza yang berjaya menggelecek dua pertahanan lawan merembat kencang, namun sempat dihadang Isa Halim bagi mengelak bola daripada menuju ke pintu gol.

Rombakan terpaksa dilakukan pengendali Harimau Selatan, Fandi Ahmad yang mengeluarkan Aidil Zafuan Abd Radzak kerana dilihat masih belum cergas sepenuhnya daripada kecederaan otot perut dengan memasukkan Irfan Abd Ghani.
Namun percaturan itu nyata tidak menjadi, sebaliknya LionsXII mengambil kesempatan mencipta gol kedua, berpunca daripada sepakan percuma Shahril pada minit ke-38 yang mudah ditanduk Baihakki Khaizan untuk meletakkan skuad bimbingan V Sundramoorthy di depan 2-1 hingga berakhir babak pertama.

Tertekan dengan kedudukan itu, Fandi terpaksa memasukkan Safee Sali bagi menguatkan jentera serangan dan percaturan itu tampak berkesan apabila serangan bertali arus tuan rumah menghasilkan gol penyamaan pada minit ke-81 hasil bola rembatan leret Norshahrul bagi memastikan skuad Harimau Selatan tidak berakhir dengan tangan kosong.
Artikel ini disiarkan pada : 2013/02/20

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...