Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Isnin, 16 Januari 2012

Aidil enggan ulas khabar Rita tunggu surat cerai

17 Januari 2012


SUAMI pelakon Rita Rudaini, yang juga pemain bola sepak kebangsaan, Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak, lebih selesa mendiamkan diri daripada mengulas kemelut rumah tangga yang dialami mereka ketika ini. 

Menerusi khidmat pesanan ringkas yang dikirimkan kepada Hip semalam Aidil menjelaskan, dia belum bersedia untuk mendedahkan perkara itu kepada khalayak.
"Minta maaf. Apabila tiba masanya nanti, saya akan beri keterangan apakah sebenarnya yang berlaku di dalam rumah tangga kami. Saya harap semua pihak dapat memahami situasi yang sedang saya lalui ini," kata Aidil.
Mengenai desas-desus mengatakan perceraian bakal berlaku dan Rita sendiri sedang menunggu surat cerai daripadanya, Aidil tidak mengesah atau mengiyakan perkara itu. Sebaliknya dia meminta semua pihak supaya menunggu kenyataan rasmi daripadanya. 

"Saya tidak boleh cakap apa-apa lagi buat masa ini. Tunggu saja kenyataan daripada saya apabila tiba masanya," katanya. 

Kemelut rumah tangga Rita dan Aidil kembali diperkatakan apabila pelakon terkenal itu mengaku ditinggalkan suaminya yang meninggalkan rumah mereka sejak seminggu lalu. 

Rita dalam temubual bersama akhbar sisipan B*POP yang disiarkan kelmarin mendakwa, keruntuhan rumah tangganya itu berpunca daripada adik iparnya, Mohamad Zaquan Adha dan isterinya, pelakon Ayu Raudhah kerana menghasut Aidil serta menolong suaminya mengangkat barang-barang daripada rumah. 
Tidak menuduh sebarangan, sebaliknya Rita berkata, perkara itu disaksikan sendiri menerusi rakaman kamera litar pintas (CCTV) dan juga cerita yang disampaikan jiran tetangga. 

Enggan bersikap berat sebelah, Hip turut mendapatkan jawapan daripada Zaquan mengenai dakwaan Rita kononnya mencampuri urusan rumah tangganya. Tegas Zaquan, jika benar mereka bersikap seperti yang didakwa, dia meminta kakak iparnya mengemukakan bukti yang mengatakan dia dan Ayu bersepakat melarikan Aidil dari rumah. 

"Abang saya yang meminta saya menghantarnya pulang ke rumahnya. Kebetulan kami suami isteri memang mahu keluar dan memandangkan lokasi yang kami mahu tuju itu berdekatan, jadi saya hantarlah. Jika benar kami membantu mengangkat barang seperti yang dia lihat menerusi CCTV, sila tunjukkan rakaman itu," tegasnya sambil mengakui bersimpati dengan situasi yang menimpa kembarnya. 

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...