Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Sabtu, 24 Disember 2011

Ayu Raudhah Masih Belum Sempat Bulan Madu

12 Disember 2011


Walaupun usia perkahwinannya hampir menginjak ke setahun, tetapi Ayu Raudhah,26, mengakui dia dan suami, Mohd Zaquan Adha, 23, masih belum berkesempatan untuk berbulan madu. Jelas Ayu, bukan masing-masing tidak cuba mencari masa, tetapi tuntuan tugas perlu diutamakan.

“Memang sampai sekarang Ayu dan suami tidak sempat berbulan madu. Bukan tidak mahu, tetapi masa tidak mengizinkan. Sebaik sahaja majlis persandingan di kedua-dua belah pihak tempoh hari, Ayu dan Zaquan sudah terikat dengan komitmen kerja. Jadi, kami terpaksa lupakan tentang bulan madu buat seketika.

Bagaimanapun, Ramadan baru-baru ini Ayu dan suami sempat menunaikan Umrah bersama. Rasanya kunjungan ke Tanah Suci itu lebih bermakna. Tak mengapalah tak dapat bulan madu pun, Ayu anggap hari-hari yangkami lalui bersama ketika ini adalah bulan madu. Ayu sangat-sangat bahagia dengan suami, “ ujar Ayu sambil menguntum senyum.

Menjawab persoalan tentang tahap kesihatannya ketika ini, Ayu memberitahu selepas kegugugran Oktober lalu, dia tidak menghadapi sebarang masalah kesihatan lain. Namun mengakui dia tidak mendapat rehat yang cukup kerana jadual penggambaran yang terlalu ketat.

“Selepas keguguran hari itu, Ayu tidak punya masalah kesihatan yang lain. Cuma tidak mendapat rehat yang cukup sebab sibuk sangat. Buat masa ini doktor masih tidak benarkan Ayu hamil lagi. Kena tunggu selepas tiga bulan. Memang Ayu dan Zaquan tidak merancang untuk dapatkan anak, tapi buat masa ini Ayu perlu dengar nasihat doktor. Selepas tempoh tiga bulan ini berakhir, tak kisahlah kalau hamil pun,” ujar Ayu lagi.

Jadi Raihana
Dalam perkembangan lain, adik kepada Rozita Che Wan ini bakal muncul dengan drama terbaru berjudul ‘Gemersik Kalbu’. Memegang watak utama sebagai Raihana, Ayu bergandingan dengan Aqasha sebagai pasangan suami isteri.

Menceritakan pengalaman berlakon di sisi Aqasha, Ayu berterus-terang yang dia sebenarnya berasa kurang selesa melakonkan babak-babak romantis dan intim bersama Aqasha kerana statusnya sebagai seorang isteri.

“Selain itu, Ayu juga rasa kekok kerana ini baru kali kedua kami bergandingan. Kali pertama dulu adegan yang membabitkan kami berdua pun tidak banyak. Tapi masalah kekok ini mula-mula sahaja, selepas berbincang dengan Aqasha dan pengarah, Ayu dapat atasi. Aqasha pun faham dengan status Ayu. Dia pun sudah menjadi suami orang. Jadi kami faham antara satu sama lain. Secara keseluruhan, babak-babak yang ada dalam ‘Gemerik Kalbu’ tidaklah keterlaluan,” ujar Ayu.

Drama arahan Heykal Hanafiah ini akan disiarkan di slot Akasia bermula 2 Januari hadapan dari jam 7.00 petang hingga 8.00 malam dari Isnin hingga Khamis.Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...