Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Rabu, 3 November 2010

‘Program hendaklah berterusan’

04 November 2010

 JERSI baru skuad bola sepak negara yang dilancarkan di padang Wisma FAM, Kelana Jaya semalam.

“JANGAN program ini sekadar dilakukan secara ad hoc (tanpa perancangan awal) tetapi ia perlulah dilakukan secara berterusan dengan perancangan rapi untuk tempoh 10 hingga 20 tahun.”

Demikian pesan Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah supaya peruntukan kerajaan sebanyak RM20 juta untuk pembinaan Akademi Bola Sepak Negara di Kuantan, Pahang memberi pulangan lumayan kepada pembangunan bola sepak negara.

“Dengan kewujudan akademi bola sepak ini, ia tidak bermakna kita akan mengubah program sedia ada di Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ) tetapi ia bakal menjadi pelengkap kepada program pembangunan akar umbi di negara ini.

“Kita perlu laksanakan program ini secara berterusan demi kepentingan skuad kebangsaan. Jika gagal dilaksanakan dengan baik, ia tidak bagus untuk perkembangan skuad kebangsaan,” katanya.

Tengku Abdullah juga berharap agar pihaknya dapat mengadakan perbincangan segera dengan Kementerian Belia dan Sukan bagi mengetahui dengan jelas apakah perancangan yang ingin dilakukan di akademi bola sepak tersebut.

Ditanya reka bentuk jersi baru skuad kebangsaan, Tengku Abdullah berkata: “Nampak cantik. Tapi yang penting jenamanya (Nike) dan juga mottonya iaitu Just Do It.”

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...