Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Jumaat, 8 Mac 2013

TMJ perlu terima apa jua keputusan

08 March 2013Sultan Ibrahim Sultan Iskandar

JOHOR BAHRU - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar menasihati anakandanya, Tunku Ismail Sultan Ibrahim untuk menerima sebarang keputusan yang dibuat oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dengan hati terbuka.

Baginda juga secara peribadi akur dengan keputusan FAM sekali gus tidak mahu ada double standard biarpun Tunku Mahkota Johor yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) itu adalah anakandanya.
“Tunku Mahkota pun ada menghadap saya menyembah mengenai perkara tersebut dan saya kata kepadanya, apa sahaja keputusan FAM kita perlu terima dengan hati yang terbuka. Saya tak mahu ada double standard walaupun dia anak saya," titah baginda.

Tunku Ismail sebelum ini tidak berpuas hati dengan mutu pengadilan bola sepak tanah air sekali gus membolehkan beliau boleh disiasat atas kesalahan melanggar Artikel 88 Statut FAM atau peraturan lain yang terkandung dalam Perlembagaan FAM.

Sementara itu, Sultan Ibrahim turut mengingatkan penyokong bola sepak di negeri ini supaya menjaga tatatertib dan tidak melakukan perkara yang melanggar undang-undang semasa menonton perlawanan melibatkan pasukan negeri.

“Jaga tatatertib semasa menonton bola sepak, bersopan santun dan jangan buat perkara yang boleh mencemarkan nama Johor, sebaliknya tunjukkan kepada penyokong negeri-negeri lain bahawa kita berdisiplin
“Penyokong perlu sentiasa ingat keselamatan orang lain ketika berada di stadium untuk menyaksikan perlawanan bola sepak melibatkan pasukan negeri ini," tegas Sultan Ibrahim.

Dalam pada itu, baginda turut memuji inisiatif yang diambil oleh Tunku Mahkota Johor dalam mengembalikan era kegemilangan bola sepak negeri ini dengan memimpin PBNJ.

“Alhamdulillah, dalam tempoh yang singkat ini kita sudah dapat lihat hasilnya, orang ramai sudah mula membanjiri stadium untuk menonton bola sepak. Malah, saya difahamkan tiket setiap kali perlawanan habis dijual seawal pukul 10 pagi manakala penyokong hadir ke stadium seawal pukul enam petang," titah baginda.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Sukan/20130308/su_01/TMJ-perlu-terima-apa-jua-keputusan#ixzz2Mw86LMb8
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...