Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Rabu, 23 Januari 2013

Harimau Selatan garang

23 Januari 2013Safee Sali (tengah) menanduk bola ke gawang PKNS walaupun diasak dua pemain lawan dalam saingan bola sepak Liga Super di Stadium Shah Alam, malam tadi. Johor Darul Takzim menang 3-1. - UTUSAN/Mohd. Shaharani Saibi

SHAH ALAM - Johor Darul Takzim FC mencipta kemenangan pertama di tempat lawan pada musim ini apabila mudah menjinakkan PKNS 3-1 dalam saingan Liga Super di Stadium Shah Alam, semalam.

Penyerang kebangsaan, Safee Sali menamatkan kemarau jaringannya dalam saingan Liga Super 2013 apabila membuka tirai jaringan Johor pada minit ke-18 sebelum Ahmad Ezrie Shafizie dan Daniel Guiza memastikan tiga mata menjadi Harimau Selatan dengan jaringan pada minit ke-69 serta 87.

Pemain gantian, Mohd. Faiz Mohd Isa menjaringkan gol sagu hati buat tuan rumah pada masa kecederaan, namun ia sudah terlambat menghalang kemenangan kedua Johor pada musim ini.

Aksi yang dipertunjukkan oleh anak-anak buah Fandi Ahmad boleh dipuji dan keserasian pemain-pemain berstatus bintang dalam skuad pelawat ternyata semakin menjadi apabila banyak melancarkan serangan menarik ke kubu lawan.

Tuan rumah kembali diperkuatkan dengan kehadiran pemain import, Helmi Loussaief sementara Johor mempertaruhkan gandingan tiga serangkai, Safee, Guiza dan Norshahrul Idlan Talaha menerajui barisan serangan.

Pun begitu, PKNS terlebih dahulu mempamerkan aksi bertenaga di awal permainan dengan kawalan bahagian tengah menarik yang ditunjukkan oleh Mohd. Fazli Baharuddin dan Mohd. Nazrin Syamsul Bahari.

Namun, di hadapan 5,000 penonton setia Johor, suasana perlawanan berubah pada minit ke-18 apabila Safee Sali berjaya menanduk cantik hasil hantaran Guiza dari sebelah kiri bagi memastikan pasukan pelawat di hadapan.

Norshahrul boleh menambah jaringan kedua pada minit ke-35 selepas bijak memperdayakan tiga pertahanan PKNS tetapi rembatannya melepasi palang gol lawan.

Bermula babak kedua, Harimau Selatan semakin garang melancarkan serangan berbahaya ke kubu lawan. Ahmad Ezrie akhirnya menghadiahkan gol kedua Darul Takzim pada minit ke-61 apabila mudah melepaskan rembatan leret yang tidak mampu dijangkau Mohd. Remezey Che Ros.

Guiza melengkapkan kemenangan mutlak Johor apabila dia yang tidak dikawal mudah melunaskan peluang terhidang pada minit ke-87.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Sukan/20130123/su_02/Harimau-Selatan-garang#ixzz2Imo0pnrV
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...