Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Ahad, 23 September 2012

Ramai yang kasihankan Rita

24 September 2012


Ramai yang kasihan mendengar rintihan Rita Rudaini pasal sensasi terbaru membabitkan namanya dan pelakon Ayu Raudhah. Sensasi itu ekoran kenyataan Ayu yang terasa berkaitan posting Rita dalam laman Twitter walaupun tidak menyebut nama sesiapa.
Ayu dengan lantang membuat kenyataan yang memburuk-burukkan Rita dan menyentuh pasal rumah tangga Rita dengan abang iparnya pemain bola sepak kebangsaan, Aidil Zafuan. Perbalahan keluarga menjadi tatapan umum.

SAAT BAHAGIA RITA-AIDIL
Wartawan Mangga mendengar banyak komen selari peminat yang rata-ratanya berasa kasihan terhadap nasib Rita. Rita turut meluahkan perasaan dalam sebuah akhbar mingguan, minggu lalu.
Antara lain turut mempersoalkan tindakan Ayu yang memainkan peranan dalam perjalanan rumah tangganya.
Sebelum ini Rita dan suami Ayu, Zaquan Adha saling menghantar posting ke Twitter dan saling memburuk-burukkan di antara satu sama lain. Setelah isu itu senyap muncul pula pasal Ayu. Segala-galanya bermula bila Rita membuat posting secara awam berkaitan satu perkara yang membuatkan Zaquan dan Ayu berasa ia ditujukan kepada mereka.
"Aku dan baca akhbar mingguan tu... kasihan sangat kat Rita, dah lah nama dia diburuk-burukkan oleh pihak lain, suami dia pula macam menyebelahi pihak lain itu," kata rakan Wartawan Mangga yang mahu dikenali sebagai Zamri Arm.
Zamri Arm bukan nak menyebelahi mana-mana pihak, tapi dalam keadaan itu dia berasa simpati dengan nasib Rita yang membesarkan dua orang anak seorang diri.
"Saya juga hairan mengapa Ayu bukan main lantang menyerang Rita, padahal Rita tak pernah menyebut namanya dalam komen di Twitter. Bila ada peranan orang ketiga keadaan akan semakin keruh," kata seorang lagi peminat yang dipanggil Bunga.
Bunya juga menganggap tindakan Ayu memperkenalkan seorang rakan pelakon kepada Aidil (kalau benar sebagaimana yang didakwa Rita) sebagai tindakan sangat tak wajar dan mengeruhkan lagi keadaan.
"Sekarang ini Aidil  masih lagi suami Rita? Mengapa perlu memperkenalkan wanita lain?" persoal Bunga lagi.
Sementara itu antara komen terbaru Rita berkait rumah tangga ialah jawapannya kepada seorang pengikut. Ini bunyinya:"Ingat kawen cerai ni main pondok2? D abjaya hancurkn smuanye. nk brdamai? Ape yg dorg buat pd sy ye: mcm ada wat sesuatu plk."

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...