Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Jumaat, 13 Disember 2013

Ayu Raudhah Hamil Empat Bulan

12 Disember 2013Pelakon Ayu Raudhah bukan saja gembira kerana menerima pelakon Zain Saidin sebagai abang iparnya, malah dia turut teruja kerana bakal menerima keluarga baru dalam hidupnya apabila kini disahkan mengandung empat bulan.
“Alhamdulillah, saya bakal mendapat anak kedua selepas disahkan mengandung oleh doktor. Saya kini hamil empat bulan dan insyaAllah jika tiada aral, saya akan bersalin pada Mei tahun depan,” kongsi Ayu ketika ditemui pada majlis pernikahan kakaknya, Rozita Che Wan, malam Rabu.
“Untuk kehamilan kedua ini, saya tidak mengalami sebarang masalah ataupun alahan. Saya juga tidak ada mengidam apa-apa, cuma suami saya saja yang mengalami pening dan muntah sewaktu awal-awal saya disahkan mengandung.”
Hasil perkongsian hidup dengan pemain bola sepak Zaquan Adha, Ayu dikurniakan seorang anak lelaki, Muhammad Aisy Qaiser yang kini bakal memasuki usia sembilan bulan. Bercerita mengenai perkembangan kerjaya seninya, Ayu memberitahu dia kini sedang berehat dan mengakui lebih gembira menjalani kehidupan sebagai seorang ibu serta isteri.
“Saya gembira dengan rumahtangga saya dan Alhamdulillah, semakin hari kami semakin bahagia. Buat masa ini saya gembira menjadi suri rumah dan hidup macam ini. Mengenai kerjaya lakonan, saya dah berehat dari berlakon sejak mengandungkan anak pertama lagi dan bukan tak rindu untuk berlakon, tapi saya tak nak menyusahkan orang. Bila anak dah besar nanti InsyaAllah baru saya akan berlakon kembali.”
Bercerita mengenai perkahwinan kakaknya, Ayu memberitahu mereka sekeluarga sangat gembira apabila kakaknya akan berkahwin walaupun pada mulanya agak terkejut kerana tidak tahu Che Ta dan Zain bercinta.
“Kami sekeluarga tidak tahu mereka bercinta memandangkan kakak saya sering dikaitkan dengan banyak lelaki. Jadi, bila keluar cerita kononnya mereka bercinta, kami anggap ia perkara biasa. Bila kakak menyuarakan hasrat untuk berkahwin, kami terkejut namun gembira dengan keputusan dia.
Saya merupakan orang paling gembira kerana tertunggu-tunggu bila dia akan berumahtangga. Sebelum saya kahwin, kami sangat rapat namun selepas saya kahwin, dia rasa agak sunyi. Kita tahu dia ada segalanya, kekayaan dan populariti, tapi dia tidak ada cinta dan kebahagiaan. 
Ini masanya untuk dia bahagia dan perkahwinan ini bukan saja satu kejayaan, tapi dugaan juga. Bila berkahwin bukan bermakna selesai segala masalah sebab orang akan tetap tak berpuas hati. Jadi saya harap mereka dapat hadapi perkahwinan ini bersama sehingga ke akhir hayat.”

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...