Aidil Zafuan & Zaquan Adha

Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

LIKE jika suka :)

Sabtu, 2 Mac 2013

Johor Darul Takzim Rampas Takhta Liga Super

03 March 2013


KUALA LUMPUR: Pasukan berstatus bintang, Johor Darul Takzim merampas kedudukan pendahulu Liga Super selepas mengalahkan Negeri Sembilan 2-1 di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin malam Sabtu.
Skuad yang terkenal dengan jolokan 'Harimau Selatan' itu memintas pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dengan kelebihan satu mata selepas mengutip 16 mata daripada sembilan perlawanan.
Negeri Sembilan terlebih dahulu membuka jaringan pada minit ke-28 menerusi pemain tengah, Rashid Mahmud. Namun kegembiran skuad Negeri Sembilan tidak kekal lama apabila Johor Darul Takzim berjaya menyamakan kedudukan menerusi tandukan pemain pertahanan, Kamarul Afiq Kamaruddin pada minit ke-82.
Mohd Nurul Azwan Roya muncul wira pasukan Johor Darul Takzim apabila menjaringkan gol kemenangan minit ke-91.
Di Stadium Shah Alam, Terengganu mengalahkan Selangor PKNS 2-0.
Penyerang berbisa skuad Penyu, Jean Emmanuel Effa Owona membuka jaringan seawal minit kelapan sebelum Abdul Manaf Mamat menggandakan jaringan pada minit ke-27.
Sementara itu, pada sebelah petang, wakil kelab dari Singapura, Lions XII sekadar terikat seri tanpa jaringan dengan Felda United di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MPPJ), Selangor.
Pemain pertahanan Lions XII, Baihakki Khaizan dikenakan kad merah pada minit ke-62.-BERNAMA

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...